05-04-067S Бялик, І. М. (2024) Силабус навчальної дисципліни «ГІС і бази даних» для здобувачів cтупеня «бакалавр», які навчаються за освітньо-професійною програмою "Готельно-ресторанна справа", спеціальності 241 "Готельно-ресторанна справа". [Силабус]
Text
05-04-067S.pdf Download(195kB) |
Abstract
Геоінформаційні системи (ГІС) – автоматизована інформаційна система, основою якої є геопросторові дані. Метою викладання дисципліни є вивчення основних положень і знань щодо сучасного розвитку, закономірностей побудови і функціонування інформаційних систем в цілому і інформаційних систем пов'язаних з просторовим розміщенням об’єктів зокрема, а також прийняття на основі цих систем управлінських рішень в режимі реального часу. Завданням курсу є навчання студентів, згідно із кваліфікаційними вимогами, навичкам проектування, організації функціонування і використання геоінформаційних систем в виробничих підрозділах і органах державного управління та у приватній сфері у всіх галузях та в готельно-ресторанній справі зокрема. Після завершення вивчення дисципліни студент повинен Знати: теоретичні основи побудови ГІС; теоретичні засади картографії, як основи системи; функціональні можливості ГІС; поняття про геопросторові дані всіх видів і форматів і атрибутивні дані; засоби збору даних до ГІС; моделі представлення графічної інформації; можливості аналізу та моделювання в ГІС; методи створення загальних та тематичних карт з використанням ГІС та публікації ГІС на WEB ресурсах. Уміти: проектувати ГІС; збирати первинну інформацію для ГІС; вводити та узгоджувати між собою всі дані в ГІС; репрезентувати результати обробки даних; виконувати аналіз і моделювання даних; інтегрувати програмні скрипти і модулі в ГІС; застосовувати ГІС для створення загальних та тематичних карт, планів та публікації ГІС на WEB ресурсах
Title in English
SYLLABUS GIS and databases Code in Degree Programme ВЦЗП 1.1 Level of Education bachelor's (first) Field of Knowledge 24 Service sector Field of Study 241 Hotel and restaurant business Degree Programme Hotel and restaurant business
Item Type: | Силабус |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | 05-04-067S, ГІС, бази даних |
Шифр: | 05-04-067S |
Subjects: | Шифр галузі знань > 24 Сфера обслуговування Шифр галузі знань > 24 Сфера обслуговування > 241 Готельно-ресторанна справа |
Divisions: | Навчально-науковий інститут агроекології та землеустрою > Геодезії та картографії |
Depositing User: | libr_1 Г. Д. Колюхова |
Date Deposited: | 01 Feb 2024 10:25 |
Last Modified: | 01 Feb 2024 10:25 |
URI: | http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/29050 |
Actions (login required)
View Item |
Downloads
Downloads per month over past year