Методичні вказівки до виконання практичних робіт з навчальної дисципліни «ГІС і бази даних» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанна справа» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної та заочної форми навчання

Downloads

Downloads per month over past year

05-04-141М Бялик, І. М. (2024) Методичні вказівки до виконання практичних робіт з навчальної дисципліни «ГІС і бази даних» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанна справа» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної та заочної форми навчання. [Методичне забезпечення]

[img] Text
05-04-141М.pdf

Download(2MB)

Abstract

Геоінформаційні системи (ГІС) – автоматизована інформаційна система, основою якої є геопросторові дані. Метою викладання дисципліни є вивчення основних положень і знань щодо сучасного розвитку, закономірностей побудови і функціонування інформаційних систем в цілому і інформаційних систем пов'язаних з просторовим розміщенням об’єктів зокрема, а також прийняття на основі цих систем управлінських рішень в режимі реального часу. Завданням курсу є навчання студентів, згідно із кваліфікаційними вимогами, навичкам проектування, організації функціонування і використання геоінформаційних систем в виробничих підрозділах і органах державного управління та у приватній сфері у всіх галузях та в готельно-ресторанній справі зокрема. Після завершення вивчення дисципліни студент повинен Знати: теоретичні основи побудови ГІС; теоретичні засади картографії, як основи системи; функціональні можливості ГІС; поняття про геопросторові дані всіх видів і форматів і атрибутивні дані; засоби збору даних до ГІС; моделі представлення графічної інформації; можливості аналізу та моделювання в ГІС; методи створення загальних та тематичних карт з використанням ГІС та публікації ГІС на WEB ресурсах. Уміти: проектувати ГІС; збирати первинну інформацію для ГІС; вводити та узгоджувати між собою всі дані в ГІС; репрезентувати результати обробки даних; виконувати аналіз і моделювання даних; інтегрувати програмні скрипти і модулі в ГІС; застосовувати ГІС для створення загальних та тематичних карт, планів та публікації ГІС на WEB ресурсах

Item Type: Методичне забезпечення
Uncontrolled Keywords: 05-04-141М, ГІС, бази даних
Шифр: 05-04-141М
За видами робіт: Практичні (семінарські) заняття
Subjects: Шифр галузі знань > 24 Сфера обслуговування
Шифр галузі знань > 24 Сфера обслуговування > 241 Готельно-ресторанна справа
Divisions: Навчально-науковий інститут агроекології та землеустрою > Геодезії та картографії
Depositing User: libr_1 Г. Д. Колюхова
Date Deposited: 05 Feb 2024 11:28
Last Modified: 05 Feb 2024 11:28
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/29135

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year