Силабус навчальної дисципліни Друга іноземна мова (німецька) за професійним спрямуванням для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр», які навчаються за спеціалізацією (освітньо-професійною програмою) «Готельно-ресторанна справа» за спеціальністю 241 Готельно-ресторанна справа

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

06-09-48S Купчик, Л. Є. (2021) Силабус навчальної дисципліни Друга іноземна мова (німецька) за професійним спрямуванням для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр», які навчаються за спеціалізацією (освітньо-професійною програмою) «Готельно-ресторанна справа» за спеціальністю 241 Готельно-ресторанна справа. [Силабус]

[img] Text
06-09-48S.pdf

Download(870kB)

Анотація

Третинний сектор економіки, чи сфера послуг, значне місце серед яких займає туристична сфера, вимагає від сучасного фахівця високого рівня володіння декількома мовами, що зумовлює потребу в інтегруванні курсів другої іноземної мови для студентів, що навчаються за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа». Навчальна дисципліна «Друга іноземна мова /німецька/ (за професійним спрямуванням)» елементарного рівня передбачає забезпечення базового практичного інструментарію для усного та письмового спілкування у повсякденному та студентському житті і вивчення базового термінологічного апарата для фахівців готельно-ресторанної та туристичної сфер. Знання німецької мови дозволять майбутньому фахівцю безпосередньо знаходити та розширювати професійні контакти у сфері послуг на європейському німецькомовному ринку. Дана дисципліна передбачена для студентів, які навчаються за вищезазначеною спеціальністю, і вивчається на елементарному рівні А1/А2 відповідно до Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти (ЗЄР). Вивчення німецької як другої іноземної мови (L3) (за професійним спрямуванням) здійснюється на основі компетентнісного, комунікативного та студенто-центрованого підходів з урахуванням дидактики багатомовності (вивчення дисципліни інтегрує навчальні стратегії вивчення іноземних мов, сформовані під час вивчення рідної (L1), першої іноземної (L2) та другої іноземної (L3) мов) і спрямоване на формування у здобувачів вищої освіти лінгвістичної, комунікативної та соціокультурної компетентностей та навичок використання мови у професійній діяльності. Так, курс націлений на формування вмінь усного та писемного мовлення, інтерактивних навичок, удосконалення різних видів мовленнєвої діяльності студента на рівні елементарного користувача мови, у т.ч. у професійній сфері. Цілями курсу є: 1) сформувати здатність розуміти речення і часто вживані вислови, повязані з безпосередньо знайомими сферами; 2) сформувати уміння порозумітися у простих, рутинних ситуаціях, де йдеться про простий і прямий обмін інформацією про відомі речі; 3) сформувати вміння простими засобами описати власне походження, освіту, безпосереднє оточенняі речі безпосередньої необхідності; 4) сприяти розвитку пізнавальних інтересів здобувачів вищої освіти шляхом їх знайомства з культурою німецькомовних країн (Німеччини, Австрії, Швейцарії, Ліхтенштейну).

Title in English

SYLLABUS Second Foreign Language /German/ (for Specific Purposes) ЦЗП 1.21 Code in Degree Programme Level of education: Bachelor’s (first) 24 Field of knowledge: Service sector 241 Field of study: Hotel and Restaurant Affairs Degree Programme: «Hotel and Restaurant Affairs»

Тип елементу : Силабус
Ключові слова: 06-09-48S, друга іноземна мова (німецька)
Шифр: 06-09-48S
Тематики: Шифр галузі знань > 24 Сфера обслуговування > 241 Готельно-ресторанна справа
Підрозділи: Навчально-науковий інститут економіки та менеджменту > Іноземних мов
Користувач, що депонує: libr_1 Г. Д. Рожанчук
Дата внесення: 09 Вер 2021 13:05
Останні зміни: 09 Вер 2021 13:05
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/21155
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року