06-09-48S Купчик, Л. Є. (2021) Силабус навчальної дисципліни Друга іноземна мова (німецька) за професійним спрямуванням для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр», які навчаються за спеціалізацією (освітньо-професійною програмою) «Готельно-ресторанна справа» за спеціальністю 241 Готельно-ресторанна справа. [Силабус]
Text
06-09-48S.pdf Download(870kB) |
Анотація
Третинний сектор економіки, чи сфера послуг, значне місце серед яких займає туристична сфера, вимагає від сучасного фахівця високого рівня володіння декількома мовами, що зумовлює потребу в інтегруванні курсів другої іноземної мови для студентів, що навчаються за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа». Навчальна дисципліна «Друга іноземна мова /німецька/ (за професійним спрямуванням)» елементарного рівня передбачає забезпечення базового практичного інструментарію для усного та письмового спілкування у повсякденному та студентському житті і вивчення базового термінологічного апарата для фахівців готельно-ресторанної та туристичної сфер. Знання німецької мови дозволять майбутньому фахівцю безпосередньо знаходити та розширювати професійні контакти у сфері послуг на європейському німецькомовному ринку. Дана дисципліна передбачена для студентів, які навчаються за вищезазначеною спеціальністю, і вивчається на елементарному рівні А1/А2 відповідно до Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти (ЗЄР). Вивчення німецької як другої іноземної мови (L3) (за професійним спрямуванням) здійснюється на основі компетентнісного, комунікативного та студенто-центрованого підходів з урахуванням дидактики багатомовності (вивчення дисципліни інтегрує навчальні стратегії вивчення іноземних мов, сформовані під час вивчення рідної (L1), першої іноземної (L2) та другої іноземної (L3) мов) і спрямоване на формування у здобувачів вищої освіти лінгвістичної, комунікативної та соціокультурної компетентностей та навичок використання мови у професійній діяльності. Так, курс націлений на формування вмінь усного та писемного мовлення, інтерактивних навичок, удосконалення різних видів мовленнєвої діяльності студента на рівні елементарного користувача мови, у т.ч. у професійній сфері. Цілями курсу є: 1) сформувати здатність розуміти речення і часто вживані вислови, повязані з безпосередньо знайомими сферами; 2) сформувати уміння порозумітися у простих, рутинних ситуаціях, де йдеться про простий і прямий обмін інформацією про відомі речі; 3) сформувати вміння простими засобами описати власне походження, освіту, безпосереднє оточенняі речі безпосередньої необхідності; 4) сприяти розвитку пізнавальних інтересів здобувачів вищої освіти шляхом їх знайомства з культурою німецькомовних країн (Німеччини, Австрії, Швейцарії, Ліхтенштейну).
Title in English
SYLLABUS Second Foreign Language /German/ (for Specific Purposes) ЦЗП 1.21 Code in Degree Programme Level of education: Bachelor’s (first) 24 Field of knowledge: Service sector 241 Field of study: Hotel and Restaurant Affairs Degree Programme: «Hotel and Restaurant Affairs»
Тип елементу : | Силабус |
---|---|
Ключові слова: | 06-09-48S, друга іноземна мова (німецька) |
Шифр: | 06-09-48S |
Тематики: | Шифр галузі знань > 24 Сфера обслуговування > 241 Готельно-ресторанна справа |
Підрозділи: | Навчально-науковий інститут економіки та менеджменту > Іноземних мов |
Користувач, що депонує: | libr_1 Г. Д. Рожанчук |
Дата внесення: | 09 Вер 2021 13:05 |
Останні зміни: | 09 Вер 2021 13:05 |
URI: | http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/21155 |
Перегляд елементу |
Завантажень
Завантажень за місяць протягом останнього року