05-03-35S Петрук, А. М. (2022) Силабус освітньої компоненти «Годівля риб» для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр», які навчаються за освітньо-професійною програмою «Водні біоресурси та аквакультура», за спеціальністю 207 «Водні біоресурси та аквакультура». [Силабус]
Text
05-03-35S.pdf Download(1MB) |
Анотація
Освітня компонента «Годівля риб» передбачає засвоєння студентами необхідного мінімуму знань щодо інтенсифікації виробництва риби, або іншими словами підвищення рибопродуктивності ставів, малих водосховищ, водойм-охолоджувачів, саджалкових і басейнових рибних господарств, рибницьких систем із зворотним водопостачанням, можливе в разі застосування кормів відповідної якості, за умови творчого і свідомого володіння теорією і практикою годівлі риби. У свою чергу, практично реалізувати оптимальні режими годівлі риб за умов штучного вирощування можна лише в разі володіння фахівцями відповідними знаннями і вмінням їх використовувати стосовно конкретних видів риб та умов культивування. У сучасному світовому рибництві існує тривала і стійка тенденція — значення кормів і годівлі риб з підвищенням рівня інтенсифікації неухильно зростає. Вона, безсумнівно, і надалі зберігатиме свою актуальність. Цей чинник нині є одним з головних, що визначає собівартість продукції і загальний, тобто комерційний ефект виробництва, а іноді і його доцільність. Мета – оволодіння майбутніми фахівцями теорією і практикою раціональної годівлі риби з метою забезпечення максимального біологічного та економічного ефектів. Предметом вивчення дисципліни є вивчення харчових взаємовідносин у водному середовищі, принципи складання харчових раціонів, що базуються на знаннях біології об’єктів культивування. Цілі освітньої компоненти: методичні: формування вмінь та навичок студентів працювати з навчальною та науковою літературою у галузі годівлі риб, застосовувати їх в навчальному процесі, науковій та практичній роботі; пізнавальні: ознайомлення студентів з основними методами, напрямками та розділами нормованої годівлі риб; походженням, структурою і властивостями та класифікацією природних та штучних кормів та кормових засобів. практичні: набуття практичних навичок об’єктивно оцінювання якості кормів, характеризувати корми за вмістом в них поживних речовин, визначати в кормах основні поживні речовини, визначати придатність кормів до згодовування, визначати добові норми та планувати годівлю риб в умовах виробництва.
Title in English
SYLLABUS Fish feeding ОК1.27 Code in Educational Program Educational level: Bachelor’s (first) 20 Fields of knowledge Agricultural Sciences and Food 207 Speciality Aquatic Bioresources and Aquaculture Educational Program: Aquatic Bioresources and Aquaculture
Тип елементу : | Силабус |
---|---|
Ключові слова: | 05-03-35S, годівля риб |
Шифр: | 05-03-35S |
Тематики: | Шифр галузі знань > 20 Аграрні науки та продовольство Шифр галузі знань > 20 Аграрні науки та продовольство > 207 Водні біоресурси та аквакультура |
Підрозділи: | Навчально-науковий інститут агроекології та землеустрою > Водних біоресурсів |
Користувач, що депонує: | Н.В. Тарасюк |
Дата внесення: | 02 Лист 2022 09:36 |
Останні зміни: | 02 Лист 2022 09:36 |
URI: | http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/24666 |
Перегляд елементу |
Завантажень
Завантажень за місяць протягом останнього року