НАПРУЖЕНО-ДЕФОРМОВАНИЙ СТАН ЗГИНАЛЬНИХ ЕЛЕМЕНТІВ З КЛЕЄНОЇ ДЕРЕВИНИ З КОМБІНОВАНИМ АРМУВАННЯМ

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

Поліщук, М. В. (2023) НАПРУЖЕНО-ДЕФОРМОВАНИЙ СТАН ЗГИНАЛЬНИХ ЕЛЕМЕНТІВ З КЛЕЄНОЇ ДЕРЕВИНИ З КОМБІНОВАНИМ АРМУВАННЯМ. [Автореферати, дисертації] (Неопублікований)

[img] Text
ПоліщукМВ-Дисертація (на_сайт)1.pdf

Download(7MB)

Анотація

У дисертації досліджено роботу нової конструкції згинальних елементів з клеєної деревини, а саме балок, армування яких передбачає комбінацію сталевої та композитної арматури. Для даних зразків було побудовано діаграми розподілу деформацій та епюри напружень в межах висоти розрахункового поперечного перерізу посередині прольоту від початку завантаження до руйнування за дії прямого чистого згину. Отримано нові експериментальні дані щодо зміни жорсткості та несучої здатності армованих балок у порівнянні з неармованими зразками аналогічних розмірів за дії одноразових короткочасних навантажень та побудовані відповідні діаграми прогинів, деформацій. За допомогою деформаційної моделі, яка враховує особливості розподілу напружень у розтягнутій і стиснутій зонах балки, на основі отриманих у ході випробувань деформацій, було розраховано теоретичну несучу здатність досліджуваних балок. Також було виготовлено та випробувано додаткові дерев‟яні зразки призм конструкційних розмірів, які дозволили визначити початковий модуль пружності Е0 та згідно окремої методики оцінити зміну його величини впродовж завантаження.

Тип елементу : Автореферати, дисертації
УДК: 624.011.17
Бібліографічний опис: Поліщук М. В. Напружено-деформований стан згинальних елементів з клеєної деревини з комбінованим армуванням : дис. ...доктора філософії : 192 / Поліщук Микола Валерійович ; НУВГП. - Рівне, 2023. - 168 с.
Тематики: Дисертація
Користувач, що депонує: С. Й. Гипчинська
Дата внесення: 06 Січ 2023 01:28
Останні зміни: 06 Січ 2023 01:28
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/25048
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року