Деформування та стійкість нетонких анізотропних оболонок

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

Трач, В. М. та Подворний, А. В. та Хоружий, М. М. (2019) Деформування та стійкість нетонких анізотропних оболонок. НЕ ВИЗНАЧЕНО. Видавництво «Каравела», Київ.

[img] Text
03 Монографія 274c.pdf

Download(4MB)

Анотація

В монографії викладені результати дослідження напружено-деформованого стану та стійкості нетонких і товстих анізотропних оболонок обертання нульової гауссової кривини, що виготовлені з композитних матеріалів з однією площиною пружної симетрії. Наслідком низького порядку симетрії є те, що при докритичному деформуванні, втраті стійкості суттєво проявляється взаємозв’язок деформацій розтягу, зсуву, згину та кручення, коли при відсутності відповідного навантаження оболонка закручується, а втрата стійкості супроводжується утворенням гвинтоподібних форм. Розрахункові моделі, формулюванню яких присвячена ця книжка, спрямовані на отримання достовірної кількісної інформації про вплив вказаних зв’язків на критичні навантаження при осьовому тиску, рівномірному зовнішньому тиску. Використовуються нелінійні рівняння теорії нетонких анізотропних оболонок та теорії пружності, особливістю яких є здатність описувати виявлені ефекти, що становлять значний практичний інтерес. Систематичне вивчення напружено-деформованого стану та стійкості оболонок проведено за допомогою методів Ньютона-Канторовича, Бубнова-Гальоркіна та дискретної ортогоналізації. Наведено багаточисельні розрахункові дані у вигляді таблиць та графіків. Отримані результати можуть бути використані при проектуванні анізотропних оболонкових систем в науково-дослідних, виробничих закладах і установах, а також викладачами, аспірантами та студентами відповідних спеціальностей.

Тип елементу : Монографія (НЕ ВИЗНАЧЕНО)
УДК: 539.3, 624.074.04
Авторський знак: Д 39
Бібліографічний опис: Трач В. М. Деформування та стійкість нетонких анізотропних оболонок : монографія / В. М. Трач, А. В. Подворний, М. М. Хоружий. – К. : Каравела, 2019. – 274 с.
Тематики: Монографія
Користувач, що депонує: В. Є. Перелигіна
Дата внесення: 26 Квіт 2023 10:29
Останні зміни: 27 Квіт 2023 12:49
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/26011
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року