Силабус навчальної дисципліни «Історичне краєзнавство» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) освітнього ступеня, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Середня освіта (Історія)» спеціальності 014.03 "Середня освіта (Історія)"

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

07-03-211S Прищепа, О. П. (2023) Силабус навчальної дисципліни «Історичне краєзнавство» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) освітнього ступеня, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Середня освіта (Історія)» спеціальності 014.03 "Середня освіта (Історія)". [Силабус]

[img] Text
07-03-211S.pdf

Download(433kB)

Анотація

Актуальність навчальної дисципліни полягає у тому, що її засвоєння дозволяє закласти теоретичні й практичні знання здобувачам вищої освіти як дослідників історії рідного краю, необхідні їм для викладання історії в загальноосвітніх навчальних закладах та в організації власних краєзнавчих пошукувань. Вона формує розуміння багатогранності історичних процесів на теренах сучасної України та допомагає виявити особливості їх розгортання, привнесені конкретною творчістю народних мас.. Метою навчальної дисципліни є формування у здобувачів цілісного бачення історичного краєзнавства як системи наукових знань та громадського руху на матеріалах історичної Волині. Її реалізація здійснюється шляхом виконання таких завдань: ознайомити із основними етапами розвитку історичного краєзнавства в Україні та досягненнями краєзнавців у вивченні історії Волині; вивчити проблематику українського історичного краєзнавства; озброїти здобувачів науковими принципами та методами історико- краєзнавчих досліджень; сформувати у свідомості здобувачів уявлення про єдність розвитку природи та суспільства, розуміння багатогранності історичних процесів, їх загальних закономірностей та особливостей; сприяти формуванню активної громадянської позиції щодо захисту інтересів об’єднаних територіальних громад в освітній і культурній, пам’яткоохоронній сферах.

Title in English

SYLLABUS HISTORICAL LOCAL STUDY Code in Degree Programme СВ7 Level of Education Bachelor`s (first) Field of Knowledge 01 Education / Pedagogy Field of Study 014.03 Secondary education (History) Degree Programme Secondary education (History)

Тип елементу : Силабус
Ключові слова: 07-03-211S, історичне краєзнавство
Шифр: 07-03-211S
Тематики: Шифр галузі знань > 1 Освіта/Педагогіка
Шифр галузі знань > 1 Освіта/Педагогіка > 14.03 Середня освіта (Історія)
Підрозділи: Навчально-науковий інститут економіки та менеджменту > Суспільних дисциплін
Користувач, що депонує: libr_1 Г. Д. Колюхова
Дата внесення: 08 Січ 2024 11:37
Останні зміни: 08 Січ 2024 11:37
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/28689
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року