05-04-141М Бялик, І. М. (2024) Методичні вказівки до виконання практичних робіт з навчальної дисципліни «ГІС і бази даних» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанна справа» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної та заочної форми навчання. [Методичне забезпечення]
| ![[img]](http://ep3.nuwm.edu.ua/style/images/fileicons/text.png) | Text 05-04-141М.pdf Download(2MB) | 
Анотація
Геоінформаційні системи (ГІС) – автоматизована інформаційна система, основою якої є геопросторові дані. Метою викладання дисципліни є вивчення основних положень і знань щодо сучасного розвитку, закономірностей побудови і функціонування інформаційних систем в цілому і інформаційних систем пов'язаних з просторовим розміщенням об’єктів зокрема, а також прийняття на основі цих систем управлінських рішень в режимі реального часу. Завданням курсу є навчання студентів, згідно із кваліфікаційними вимогами, навичкам проектування, організації функціонування і використання геоінформаційних систем в виробничих підрозділах і органах державного управління та у приватній сфері у всіх галузях та в готельно-ресторанній справі зокрема. Після завершення вивчення дисципліни студент повинен Знати: теоретичні основи побудови ГІС; теоретичні засади картографії, як основи системи; функціональні можливості ГІС; поняття про геопросторові дані всіх видів і форматів і атрибутивні дані; засоби збору даних до ГІС; моделі представлення графічної інформації; можливості аналізу та моделювання в ГІС; методи створення загальних та тематичних карт з використанням ГІС та публікації ГІС на WEB ресурсах. Уміти: проектувати ГІС; збирати первинну інформацію для ГІС; вводити та узгоджувати між собою всі дані в ГІС; репрезентувати результати обробки даних; виконувати аналіз і моделювання даних; інтегрувати програмні скрипти і модулі в ГІС; застосовувати ГІС для створення загальних та тематичних карт, планів та публікації ГІС на WEB ресурсах
| Тип елементу : | Методичне забезпечення | 
|---|---|
| Ключові слова: | 05-04-141М, ГІС, бази даних | 
| Шифр: | 05-04-141М | 
| За видами робіт: | Практичні (семінарські) заняття | 
| Тематики: | Шифр галузі знань > 24 Сфера обслуговування Шифр галузі знань > 24 Сфера обслуговування > 241 Готельно-ресторанна справа | 
| Підрозділи: | Навчально-науковий інститут агроекології та землеустрою > Геодезії та картографії | 
| Користувач, що депонує: | libr_1 Г. Д. Колюхова | 
| Дата внесення: | 05 Лют 2024 11:28 | 
| Останні зміни: | 05 Лют 2024 11:28 | 
| URI: | http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/29135 | 
|  | Перегляд елементу | 
Завантажень
Завантажень за місяць протягом останнього року


 Статистика завантажень
 Статистика завантажень Статистика завантажень
 Статистика завантажень