05-04-141М Бялик, І. М. (2024) Методичні вказівки до виконання практичних робіт з навчальної дисципліни «ГІС і бази даних» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанна справа» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної та заочної форми навчання. [Методичне забезпечення]
Text
05-04-141М.pdf Download(2MB) |
Анотація
Геоінформаційні системи (ГІС) – автоматизована інформаційна система, основою якої є геопросторові дані. Метою викладання дисципліни є вивчення основних положень і знань щодо сучасного розвитку, закономірностей побудови і функціонування інформаційних систем в цілому і інформаційних систем пов'язаних з просторовим розміщенням об’єктів зокрема, а також прийняття на основі цих систем управлінських рішень в режимі реального часу. Завданням курсу є навчання студентів, згідно із кваліфікаційними вимогами, навичкам проектування, організації функціонування і використання геоінформаційних систем в виробничих підрозділах і органах державного управління та у приватній сфері у всіх галузях та в готельно-ресторанній справі зокрема. Після завершення вивчення дисципліни студент повинен Знати: теоретичні основи побудови ГІС; теоретичні засади картографії, як основи системи; функціональні можливості ГІС; поняття про геопросторові дані всіх видів і форматів і атрибутивні дані; засоби збору даних до ГІС; моделі представлення графічної інформації; можливості аналізу та моделювання в ГІС; методи створення загальних та тематичних карт з використанням ГІС та публікації ГІС на WEB ресурсах. Уміти: проектувати ГІС; збирати первинну інформацію для ГІС; вводити та узгоджувати між собою всі дані в ГІС; репрезентувати результати обробки даних; виконувати аналіз і моделювання даних; інтегрувати програмні скрипти і модулі в ГІС; застосовувати ГІС для створення загальних та тематичних карт, планів та публікації ГІС на WEB ресурсах
Тип елементу : | Методичне забезпечення |
---|---|
Ключові слова: | 05-04-141М, ГІС, бази даних |
Шифр: | 05-04-141М |
За видами робіт: | Практичні (семінарські) заняття |
Тематики: | Шифр галузі знань > 24 Сфера обслуговування Шифр галузі знань > 24 Сфера обслуговування > 241 Готельно-ресторанна справа |
Підрозділи: | Навчально-науковий інститут агроекології та землеустрою > Геодезії та картографії |
Користувач, що депонує: | libr_1 Г. Д. Колюхова |
Дата внесення: | 05 Лют 2024 11:28 |
Останні зміни: | 05 Лют 2024 11:28 |
URI: | http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/29135 |
Перегляд елементу |
Завантажень
Завантажень за місяць протягом останнього року