Силабус навчальної дисципліни «Хімічні та біологічні добавки і волокна в харчових технологіях» для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр», які навчаються за освітньо-професійною програмою «Біотехнології, біоробототехніка та біоенергетика» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

03-06-122S Грицина, О. О. та Мороз, М. В. (2025) Силабус навчальної дисципліни «Хімічні та біологічні добавки і волокна в харчових технологіях» для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр», які навчаються за освітньо-професійною програмою «Біотехнології, біоробототехніка та біоенергетика» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія». [Силабус]

[img] Text
03-06-122S.pdf

Download(487kB)

Анотація

Мета: Формувати у здобувачів вищої освіти ґрунтовні теоретичні знання та практичні навички щодо застосування хімічних та біологічних добавок і волокон у харчових технологіях. Це забезпечує здатність проектувати, аналізувати та оптимізувати технологічні процеси виробництва харчових продуктів з урахуванням безпеки, якості та інноваційних підходів, а також сприяє розвитку критичного мислення та здатності самостійно приймати науково обґрунтовані рішення. Завдання дисципліни: 1. Формування ґрунтовних теоретичних знань. Ознайомлення з класифікацією, хімічною будовою та фізикохімічними, біологічними властивостями харчових добавок і волокон. Вивчення нормативно-правової бази, сучасних стандартів і методів аналізу, що застосовуються у харчовій промисловості. 2. Розвиток практичних навичок аналізу та контролю якості. Застосування методів якісного та кількісного аналізу (титрування, спектрофотометрія, хроматографія, інструментальні методи) для визначення параметрів добавок і волокон. Виконання лабораторних робіт, проектних завдань і кейс-завдань, спрямованих на усвідомлення технологічних вимог і забезпечення безпеки харчових продуктів. 3. Інтеграція знань для розробки інноваційних технологічних рішень. Аналіз взаємодії харчових добавок із матрицями продуктів, розробка оптимальних рецептур і технологічних схем з урахуванням взаємодій і синергії компонентів. Формування здібності до критичного аналізу, інтерпретації результатів досліджень та розробки власних науково обґрунтованих рішень, що відповідають вимогам сучасної харчової промисловості. Цей підхід дозволяє студентам не лише системно засвоїти теоретичні знання, а й створити платформу для їх практичного застосування, розвитку критичного мислення та інноваційного потенціалу у сфері біотехнологій і біоінженерії.

Title in English

SYLLABUS Chemical and biological additives and fibers in food technology Code in Degree ВК01 Programme Level of Education Bachelor’s (first) 16 Field of Knowledge Chemical Engineering and Bioengineering 162 Field of Study Biotechnology and Bioengineering Degree Programme Biotechnologies, Biorobotics and Bioenergy

Тип елементу : Силабус
Ключові слова: 03-06-122S, хімічні добавки, біологічні добавки, волокна, харчові технології
Шифр: 03-06-122S
Тематики: Шифр галузі знань > 16 Хімічна iнженерiя та біоінженерія
Шифр галузі знань > 16 Хімічна iнженерiя та біоінженерія > 162 Біотехнології та біоінженерія
Підрозділи: Навчально-науковий інститут будівництва та архітектури > Водопостачання, водовідведення та бурової справи
Користувач, що депонує: Н.В. Тарасюк
Дата внесення: 25 Бер 2025 11:02
Останні зміни: 25 Бер 2025 11:02
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/33661
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року