АНАЛІЗ МЕТОДІВ ІНЕРЦІАЛЬНОЇ НАВІГАЦІЇ ПРИ ВИЗНАЧЕННІ ПАРАМЕТРІВ РУХУ МОБІЛЬНИХ РОБОТІВ

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

Квасніков, В. П. та Рудик, А. В. та Рудик, В. А. та Матей, М. І. (2018) АНАЛІЗ МЕТОДІВ ІНЕРЦІАЛЬНОЇ НАВІГАЦІЇ ПРИ ВИЗНАЧЕННІ ПАРАМЕТРІВ РУХУ МОБІЛЬНИХ РОБОТІВ. ВІСНИК ІНЖЕНЕРНОЇ АКАДЕМІЇ УКРАЇНИ (3). с. 150-157.

[img]
Перегляд
Text
Аналіз методів інерціальної навігації.pdf.zax.pdf

Download(578kB) | Перегляд

Анотація

В статті проведений аналіз інерціальних методів визначення параметрів руху мобільних роботів (платформних та безплатформних). З’ясовано, що на даний час підвищується як попит на сенсори для систем навігації, так і характеристики нових пристроїв – точність, надійність, компактність, економічність, інтелектуальність, зменшення ціни компонентів. В розвитку систем навігації актуалізується тенденція розміщення в одному інте-гральному корпусі і, за можливістю, на одному кристалі, мікромеханічних та мікроелектронних пристроїв, сенсорів температури, схем обробки та пристроїв, що виконують мікрооптичні функції. При вірному врахуванні властивостей та особливостей інерціального сенсора, харак-терних для даної технології, можна значно підвищити технічні параметри навігаційної системи щодо детектування нахилу, руху, положення, вібрації та удару. Проаналізовано вплив дестабілізуючих факторів (кліматичні, шуми та завади) на процес вимірювання прискорення інерціальними методами.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: інерціальні методи, мобільний робот, інерціальний сенсор, акселерометр, гіроскоп, параметри руху, дестабілізуючі фактори, швидкість, прискорення
УДК: 621.317.08
Бібліографічний опис: Аналіз методів інерціальної навігації при визначенні параметрів руху мобільних роботів / В. П. Квасніков, А. В. Рудик, В. А. Рудик, М. І. Матей // Вісник Інженерної академії України. - 2018. - № 3. - С. 150-157.
Тематики: За напрямами > Усі спеціальності
Користувач, що депонує: С. В. Бойчук
Дата внесення: 01 Квіт 2019 11:38
Останні зміни: 01 Квіт 2019 11:38
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/14403
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року