Протипожежне водопостачання підвищеного тиску в сільських населених пунктах

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

Кусковець, С. Л. (2020) Протипожежне водопостачання підвищеного тиску в сільських населених пунктах. НЕ ВИЗНАЧЕНО. НУВГП, Рівне.

[img] Text
Монографія -КУСКОВЕЦЬ 2020_випр.pdf

Download(3MB)

Анотація

Проведено оцінку сучасного стану водопостачання та забезпечення пожежної безпеки в населених пунктах сільської місцевості. Проаналізовано стан нормування протипожежного водопостачання. Представлено результати експериментальних досліджень та оцінки витрат води на пожежогасіння в умовах зміни технологічних пристроїв пожежних установок, арматури, пожежних рукавів. Встановлено фактори, які впливають на витрати води та визначено довірчі інтервали й уточнено витрати води на пожежогасіння. Здійснено моделювання пожеж та прогнозування витрат води на їх гасіння. Запропоновано залежності для визначення відстаней між пожежними гідрантами, а також вільних напорів перед ними. Розроблено схеми для проектування та рекомендації щодо застосування систем водопостачання підвищеного тиску для цілей пожежогасіння в сільських населених пунктах з невеликою чисельністю мешканців.

Тип елементу : Монографія (НЕ ВИЗНАЧЕНО)
Ключові слова: пожежна безпека, норми, протипожежне водопостачання, витрати води, пожежогасіння
ISBN: 978-966-327-454-6
УДК: 628.17:628.74:628.174
Авторський знак: К 94
Бібліографічний опис: Кусковець С. Л. Протипожежне водопостачання підвищеного тиску в сільських населених пунктах : монографія / С. Л. Кусковець. − Рівне : НУВГП, 2020. − 162 с.
Тематики: Монографія
Користувач, що депонує: В. Є. Перелигіна
Дата внесення: 12 Черв 2020 09:32
Останні зміни: 12 Черв 2020 09:32
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/18250
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року