РОЗРОБКА ТА ДОСЛІДЖЕННЯ ШТУЧНОЇ НЕЙРОННОЇ МЕРЕЖІ ДЛЯ ПРИЛАДОВОЇ СИСТЕМИ МОБІЛЬНОГО РОБОТА

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

Рудик, А. В. та Рудик, В. А. та Матей, М. І. (2019) РОЗРОБКА ТА ДОСЛІДЖЕННЯ ШТУЧНОЇ НЕЙРОННОЇ МЕРЕЖІ ДЛЯ ПРИЛАДОВОЇ СИСТЕМИ МОБІЛЬНОГО РОБОТА. ВІСНИК ІНЖЕНЕРНОЇ АКАДЕМІЇ УКРАЇНИ (4). с. 57-63.

[img] Text
ШНМ для МР (Рудик А.В., Рудик В.А., Матей М.І.) зах.pdf

Download(575kB)

Анотація

Для реалізації високоточних обчислень відстані до перешкоди за кількістю лічильних імпульсів та швидкістю ультразвуку у повітрі в статті розроблені та проаналізовані моделі штучної нейронної мережі (ШНМ) типу Feed-forward (FF) та Cascade-forward (CF). Характер нелінійності та складність взаємозв'язку між параметрами заздалегідь невідомі, тому кількість прихованих шарів, нейронів у шарах та функції активації нейронів вибираються експериментально. В результаті аналізу розроблено та проаналізовано набір з 69 моделей ШНМ різних структур. Для навчання застосовувався метод зворотного поширення помилки.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: штучна нейронна мережа, мобільний робот, приладова система, навчання, нейрон, передавальна функція, функція активації, середньоквадратична помилка, прихований шар
УДК: 621.317.28
Бібліографічний опис: Рудик А. В. Розробка та дослідження штучної нейронної мережі для приладової системи мобільного робота / А. В. Рудик, В. А. Рудик, М. І. Матей // Вісник інженерної академії України : теоретичний і науково-практичний журнал інженерної академії України. - 2019. - № 4. - С. 57-63.
Тематики: За напрямами > Усі спеціальності
Користувач, що депонує: С. Й. Гипчинська
Дата внесення: 21 Черв 2020 19:13
Останні зміни: 21 Черв 2020 19:13
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/18316
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року