Силабус навчальної дисципліни «Адміністративне право» для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Право» спеціальності 081 «Право».

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

07-02-08S Пасічнюк, В. Б. (2020) Силабус навчальної дисципліни «Адміністративне право» для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Право» спеціальності 081 «Право». [Силабус]

[img] Text
07-02-08s.pdf

Download(815kB)

Анотація

Адміністративне право є фундаментальною та однією із найважливіших серед галузей права, законодавства та правничих дисциплін. Дана галузь покликана регулювати публічні, державно-управлінські відносини, розвиток яких на сьогоднішній день є чи не найважливішим завданням всього державного апарату України. Адміністративне право – це одна з найоб’ємніших галузей права, адже його норми регулюють відносини ледь не у всіх сферах суспільного життя. Серед іншого, завданням адміністративного права є ефективне впорядкування діяльності органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, установ, організацій, їх посадових та службових осіб. Детальне вивчення та глибоке осмислення адміністративного права дає можливість розуміти мету, сутність та завдання сучасного вітчизняного публічного управління, особливості його функціонування, механізми оптимізації та інше. Метою вивчення дисципліни є підготовка фахівців сфери управління, що працюватимуть в умовах побудови правової держави та ринкової економіки; вивчення здобувачами вищої освіти сукупності правових норм, які регулюють суспільні відносини щодо забезпечення органами публічного адміністрування реалізації, відновлення та захисту прав, свобод і законних інтересів фізичних і юридичних осіб, а також процес здійснення державного управління економічним, соціально-культурним та адміністративно-політичним будівництвом у державі. Завданням вивчення дисципліни є формування у майбутніх фахівців знань про: - сутність адміністративного права, його зв’язок з державним управлінням; - систему чинного адміністративного законодавства та окремих його елементів; - теоретичні аспекти адміністративного права; - функції, форми, методи та принципи сучасного публічного управління; - особливості побудови системи органів виконавчої влади; - поняття, види, особливості та склад адміністративних правопорушень; - поняття, види адміністративного примусу та адміністративної відповідальності; - поняття та принципи адміністративного процесу, його структуру; - способи забезпечення законності; - спеціальні адміністративно-правові режими; - управлінські відносини, які формуються у процесі здійснення органами державної виконавчої влади й місцевого самоврядування покладених на них функцій; - особливості управління економічною, соціально-культурною та адміністративно-політичною сферами суспільної діяльності та інш.

Title in English

SYLABUS "ADMINISTRATIVE LAW" ОК14 Code in Educational ProgramEducational level: bachelor (first) 08 Fields of knowledge «LAW» 081 Speciality «LAW» Educational Program: «LAW»

Тип елементу : Силабус
Ключові слова: 07-02-08S
Шифр: 07-02-08S
Тематики: Шифр галузі знань > 8 Право
Шифр галузі знань > 8 Право > 81 Право
Підрозділи: Навчально-науковий інститут права > Конституційного права та галузевих дисциплін
Користувач, що депонує: libr_1 Г. Д. Рожанчук
Дата внесення: 09 Жов 2020 09:19
Останні зміни: 09 Жов 2020 09:19
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/18851
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року