МІСЦЕВЕ УПРАВЛІННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ ТА ШЛЯХИ ЇХ ВИРІШЕННЯ

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

Карпа, М. І. та Акімов, О. О. та Karpa, M. I. та Akimov, O. O. (2020) МІСЦЕВЕ УПРАВЛІННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ ТА ШЛЯХИ ЇХ ВИРІШЕННЯ. PUBLIC AND MUNICIPAL ADMINISTRATION: THEORY, METHODOLOGY, PRACTICE. с. 58-77.

[img] Text
Akimov O.O. Місцеве управління в Україні проблеми та шляхі їх вирішення. zax.pdf

Download(435kB)

Анотація

У статті проаналізовано стан і проблеми місцевого управління в Україні та надано рекомендації щодо вирішення проблем місцевого значення з позиції застосування науково-дослідницького й практичного підходів. Виявлені проблеми місцевого управління сформовано в такі блоки: проблеми нормативного забезпечення; проблеми інституційності в управлінських взаємовідносинах; проблеми організаційно-функціонального характеру; проблеми формування об’єкту управління. За допомогою науково-дослідницького підходу рекомендовано застосовувати методологічні розробки щодо виявлення й діагностування проблемних ситуацій сфери здійснення управлінської діяльності на місцевому рівні. Актуалізовано проблеми інституційного та статусного характеру у формуванні суб’єктного складу правовідносин з можливістю застосування інноваційних підходів до формування статусних характеристик органів місцевої влади. Запропоновано формувати особливі, спеціальні й інші статуси суб’єктів місцевого управління на підставі потреби виконання відповідних публічних функцій і відповідно до предмета управління. Для визначення об’єктів місцевого управління та їх змісту запропоновано такі критерії: компетенційний критерій (об’єкти перебувають у компетенціях органів місцевого управління); територіальний критерій (об’єкти перебувають у межах території відповідної території); предметний критерій (об’єкти мають виражену предметну форму, тобто матеріальне, процедурне, управлінське визначення); процедурний критерій (вирішення питань щодо об’єктів управління передбачає управлінську дію). Застосовано системний підхід до аналізу місцевого управління, який охопив такі його підсистеми, як організаційно-правову, функціонально-компетенційну, інституційну, що формують зміст системи місцевого управління.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: місцеве управління
Бібліографічний опис: Карпа М. І. Місцеве управління в Україні: проблеми та шляхи їх вирішення / М. І. Карпа, О. О. Акімов // Public and municipal administration: theory, methodology, practice : сollective monograph / VERN’ University of Applied Sciences. - Zagreb, Croatia ; Riga : Izdevnieciba “Baltija Publishing”, 2020. - P. 58-77.
Тематики: За напрямами > 15 - Державне управління > 1501 - Державне управління
За напрямами > Усі спеціальності
Користувач, що депонує: С. В. Бойчук
Дата внесення: 13 Жов 2020 12:38
Останні зміни: 13 Жов 2020 18:52
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/18890
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року