Силабус навчальної дисципліни "Відновне правосуддя" для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр», які навчаються за освітньо-професійною програмою «Право», спеціальності 081 «Право».

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

07-01-04S Мельничук, Ю. І. (2020) Силабус навчальної дисципліни "Відновне правосуддя" для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр», які навчаються за освітньо-професійною програмою «Право», спеціальності 081 «Право». [Силабус]

[img] Text
07-01-04s.pdf

Download(460kB)

Анотація

Програма навчальної дисципліни «Відновне правосуддя» складена відповідно до освітньопрофесійної програми підготовки бакалавра спеціальності «Право». Дана навчальна дисципліна є теоретико-практичною основою сукупності знань та вмінь, що формують професійний рівень юриста в системі ювенальної юстиції. Відновне правосуддя ставить перед собою зовсім нові цілі у порівнянні з системою кримінального судочинства. Злочином воно визнає не порушення правил, а порушення проти людини. Важливим у правосудді є не тільки результат (покарання), а й сам процес і його сутність. Відновне правосуддя, базується на ідеях примирення потерпілого із обвинуваченим, припинення самого конфлікту шляхом взаємного вибачення, каяття у вчиненому, усвідомлення юридичної відповідальності за скоєний злочин і обов’язку відшкодування нанесеної потерпілому фізичної, моральної та матеріальної шкоди. Широке запровадження програм відновного правосуддя в Україні потребує не тільки її нормативно-правового визнання та/або регулювання, але й набуття відповідних знань і надбання практичних навичок студентами як майбутніми юристами. Предмет вивчення – форми, програми відновного правосуддя, принципи відновного правосуддя, національна та міжнародна законодавча база щодо альтернативних методів врегулювання кримінальних конфліктів. Мета навчальної дисципліни полягає у формуванні знань про теоретичні, практичні основи вирішення кримінальних конфліктів, учасниками яких є неповнолітні особи.

Title in English

SYLLABUS RESTORATIVE JUSTICE ВБ7.1 Code in Educational Program Educational level: Bachelor’s (first) 08 Fields of knowledge: «Law» 081 Field of study: «Law» Specialization: Educational Program: «Law»

Тип елементу : Силабус
Ключові слова: 07-01-04S
Шифр: 07-01-04S
Тематики: Шифр галузі знань > 8 Право
Шифр галузі знань > 8 Право > 81 Право
Підрозділи: Навчально-науковий інститут права > Спеціальних юридичних дисциплін
Користувач, що депонує: libr_1 Г. Д. Рожанчук
Дата внесення: 16 Жов 2020 17:01
Останні зміни: 17 Жов 2020 12:38
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/18917
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року