Методичні вказівки до виконання курсового проекту «Проєкт одноквартирного житлового будинку з благоустроєм ділянки» з навчальної дисципліни «Архітектурне проєктування» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за освітньо-професійною програмою «Архітектура та містобудування» спеціальності 191 «Архітектура та містобудування»

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

03-08-65М Потапчук, І. В. та Бичковська, Л. С. та Сергіюк, І. М. (2022) Методичні вказівки до виконання курсового проекту «Проєкт одноквартирного житлового будинку з благоустроєм ділянки» з навчальної дисципліни «Архітектурне проєктування» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за освітньо-професійною програмою «Архітектура та містобудування» спеціальності 191 «Архітектура та містобудування». [Методичне забезпечення]

[img] Text
03-08-65М.pdf

Download(2MB)

Анотація

Проект малоповерхового одноквартирного житлового будинку для однієї сім'ї - архітектурний проект студента, де він практично вперше пізнає елементи творчого методу архітектури. Незважаючи на навчальний характер проекту, вимоги у творчому плані до цієї роботи повинні ставитись ніяк не менші, ніж до справжнього проекту. Творчий метод архітектора – це вміння інтегрально підійти до розв’язання архітектурного завдання, зібрати, проаналізувати та опрацювати весь матеріал з урахуванням вимог, умов, обмежень, дотриманням необхідних правил та норм і знайти таке рішення, яке забезпечило б найкращий спосіб функціонування об’єкта. Мета завдання: а) ознайомлення з принципами та методами архітектурного проектування; методами аналізу вихідних даних; методами проекційного креслення; з принципами використання будівельних матеріалів та конструкцій для організації внутрішнього та зовнішнього простору; графікою та макетуванням; б) набуття навичок застосування знань з інженерних та будівельних технологій; в) вміння виробити побудову процесу проектування в загальному, а також індивідуально-особистому плані; г) набуття навичок користуватися довідковою літературою, планувати в часі використання складного та трудомісткого архітектурного творчого завдання. На всіх стадіях проекту студент повинен користуватися усіма можливими методичними вказівками та рекомендаціями, порадами викладача проекту та календарним графіком роботи. Під час роботи студент ознайомлюється з методами проектування, методами конкретного аналізу комплексних даних; вивчає будівельні матеріали та конструкції для організації внутрішнього простору та екстер’єру; вивчає функціональні процеси, методи проекційного креслення, графіки та моделювання; використовує знання з галузі інженерних та технологічних наук. Навички трудової та творчої діяльності виробляються з дотриманням календарного робочого плану. Основа творчої дисципліни полягає у постійному прагненні до повної творчої віддачі, в недопустимій неохайності у відношенні як до роботи, так і до процесу в цілому. Ці вимоги необхідно дотримувати на кожному етапі проектування, організовуючи ціленаправлений пошук художнього образу. Необхідно планувати в часі пошук та опрацювання монографічної та довідкової літератури, трудомістку архітектурну творчу роботу.

Тип елементу : Методичне забезпечення
Ключові слова: 03-08-65М, проєкт одноквартирного житлового будинку
Шифр: 03-08-65М
За видами робіт: Курсова робота (проект)
Тематики: Шифр галузі знань > 19 Архітектура та будівництво
Шифр галузі знань > 19 Архітектура та будівництво > 191 Архітектура та містобудування
Підрозділи: Навчально-науковий інститут будівництва та архітектури > Архітектури та середовищного дизайну
Користувач, що депонує: libr_1 Г. Д. Колюхова
Дата внесення: 25 Бер 2022 23:46
Останні зміни: 25 Бер 2022 23:46
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/23243
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року