05-01-260M Веремеєнко, С. І. та Колесник, Т. М. та Солодка, Т. М. (2023) Методичні вказівки до практичних занять та самостійної роботи із навчальної дисципліни «Моделювання селекційного процесу» для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня за освітньо- науковою програмою «Агрохімія і ґрунтознавство» спеціальності 201«Агрономія» денної (з елементами дуальної освіти) форми навчання. [Методичне забезпечення]
Text
05-01-260M.pdf Download(274kB) |
Анотація
Селекція спрямована на підвищення врожайності та якості продукції, стійкості до хвороб, шкідників та несприятливих змін зовнішнього середовища (посухостійкість, зимостійкість, стійкість до вилягання), створення сортів, придатних для механізованого вирощування на всіх етапах росту.. . Основними завданнями сучасної селекції є підвищення продуктивності сортів і порід, переведення їх на промислову основу, створення порід, сортів і штамів, пристосованих до умов сучасного сільського господарства, забезпечення найповнішого виробництва харчових продуктів за найменших витрат та ін.. У результаті вивчення навчальної дисципліни студенти повинні знати: • основні поняття та терміни, що використовуються в селекції; • новітні розробки в області сучасної селекції і перспективні методи оцінки біорізноманіття; • методики проведення моніторингу сортів та формувати системний підхід до оцінки основних типів сортів рослин. Навчитись визначати промислову основу, пристосовувати сорти до умов сучасного сільського господарства. Вміти: • використовувати фундаментальні біологічні закономірності у професійній діяльності. • використовувати сучасні методи обробки і інтерпретації інформації при проведенні ентомологічних досліджень • самостійно планувати виконання дослідницького та інноваційного завдання.
Тип елементу : | Методичне забезпечення |
---|---|
Ключові слова: | 05-01-260M, моделювання селекційного процесу |
Шифр: | 05-01-260M |
За видами робіт: | Практичні (семінарські) заняття, Самостійна робота |
Тематики: | Шифр галузі знань > 20 Аграрні науки та продовольство Шифр галузі знань > 20 Аграрні науки та продовольство > 201 Агрономія |
Підрозділи: | Навчально-науковий інститут агроекології та землеустрою > Агрохімії, ґрунтознавства та землеробства |
Користувач, що депонує: | libr_1 Г. Д. Колюхова |
Дата внесення: | 22 Черв 2023 09:25 |
Останні зміни: | 22 Черв 2023 09:25 |
URI: | http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/26275 |
Перегляд елементу |
Завантажень
Завантажень за місяць протягом останнього року