Методичні вказівки до виконання практичних та самостійних робіт з освітньої компоненти «Плодівництво» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за освітньо-професійною програмою «Агрономія» спеціальності 201 «Агрономія» денної та заочної форм навчання з елементами дуальної освіти. Частина 1

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

05-01-300М Мороз, О. С. та Солодка, Т. М. (2023) Методичні вказівки до виконання практичних та самостійних робіт з освітньої компоненти «Плодівництво» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за освітньо-професійною програмою «Агрономія» спеціальності 201 «Агрономія» денної та заочної форм навчання з елементами дуальної освіти. Частина 1. [Методичне забезпечення]

[img] Text
05-01-300М.pdf

Download(2MB)

Анотація

Плодівництво як наука вивчає біологію, морфологічні особливості, закономірності росту, розвитку, розмноження і плодоношення плодових і ягідних рослин. Мета вивчення дисципліни – розробка технологій отримання посадкового матеріалу і продукції плодових культур. Плоди та ягоди – поживні продукти, енергетична цінність 1 кг плодів коливається в межах від 440 до 627 ккал, ягід – від 310 до 480 ккал. Особливою поживністю відрізняються горіхи (енергетична цінність 1 кг горіха волоського 6360 – 7000 ккал). До складу продукції плодових культур входять білки (у фундуку 18%, мигдалі 21%), цукри (в інжирі 75%), жири (в горіхах до 60 ... 70%), органічні кислоти – лимонна, яблучна, винна, бензойна та ін, дубильні, ароматичні речовини, вітаміни. У плодах багато калію, кальцію, фосфору, що грають важливу роль в обміні речовин. За медично обґрунтованими нормами людині на рік потрібно мінімум 100 кг плодів і ягід (на частку яблук припадає близько 35%, цитрусових – 10, винограду – 8, вишні, груш, слив, суниці, малини, смородини – по 4 ... 5%). Фрукти широко використовують як сировину в харчовій промисловості. Чудову олію отримують з ядер волоського горіха, насіння сливи, абрикоси та інших культур. Плоди, ягоди, горіхи находять застосування в кондитерській та переробної промисловості. З них готують різноманітні вина, варення, компоти, джеми, желе, мармелад, сиропи, сухофрукти та інші продукти, Отримують натуральні соки, що володіють високими дієтичними та лікувальними властивостями.

Тип елементу : Методичне забезпечення
Ключові слова: 05-01-300М, плодівництво
Шифр: 05-01-300М
За видами робіт: Практичні (семінарські) заняття, Самостійна робота
Тематики: Шифр галузі знань > 20 Аграрні науки та продовольство
Шифр галузі знань > 20 Аграрні науки та продовольство > 201 Агрономія
Підрозділи: Навчально-науковий інститут агроекології та землеустрою > Агрохімії, ґрунтознавства та землеробства
Користувач, що депонує: libr_1 Г. Д. Колюхова
Дата внесення: 26 Груд 2023 11:32
Останні зміни: 26 Груд 2023 11:32
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/28543
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року