Жовтко, І. В. (2024) ДОСЛІДЖЕННЯ ФІЗИКО-ХІМІЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ КОКА-КОЛИ ТА ФОСФАТНОЇ КИСЛОТИ. Студентський вісник НУВГП (1(21)). с. 136-138.
Text
Вип.1(21)2024_Жовтко І.А._С 136-138.pdf Download(232kB) |
Анотація
Проведені дослідження щодо порівняння фізико-хімічних властивостей кока-коли та фосфатної кислоти. Водневий показник розчинів pH та окисно-відновний потенціал систем Eh визначались за допомогою потенціометра ЕВ-74 та портативного pH-метру pH 602. Проведено експерименти з визначення часу розчинення іржі, накипу, м’яса у вказаних рідинах. Зроблено висновок щодо того, чи безпечно вживати кока-колу.
English abstract
Studies have been conducted to compare the physical and chemical properties of Coca-Cola and phosphoric acid. The hydrogen indicator of the pH solutions and the redox potential of the systems Eh were determined with the help of the EB-74 potentiometer and the pH 602 portable pH meter. Experiments were conducted to determine the dissolution time of rust, scale, and meat in the indicated liquids. A conclusion has been drawn as to whether it is safe to drink Coca-Cola.
Тип елементу : | Стаття |
---|---|
Ключові слова: | кислота, розчинення, pH, кока-кола, ортофосфатна кислота, Е-338, acid, dissolution, pH, phosphoric Acid, Coca-Cola, E-338 |
УДК: | 628.3.034.2:661.152.5’927 |
Бібліографічний опис: | Жовтко І. В. Дослідження фізико-хімічних властивостей кока-коли та фосфатної кислоти / І. В. Жовтко // Студентський вісник НУВГП : зб. наук. праць. - Рівне : НУВГП, 2024. - Вип. 1(21). - С. 136-138. |
Тематики: | Видання університету > Студентський вісник НУВГП > 2024 Видання університету > Студентський вісник НУВГП > 2024 > Випуск 1 Видання університету |
Користувач, що депонує: | С. Й. Гипчинська |
Дата внесення: | 04 Вер 2024 10:03 |
Останні зміни: | 04 Вер 2024 10:03 |
URI: | http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/30477 |
Перегляд елементу |
Завантажень
Завантажень за місяць протягом останнього року