Методичні вказівки до виконання практичних робіт з навчальної дисципліни «Технічні засоби первинної обробки та зберігання сільськогосподарської продукції» для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня за освітньо-професійною програмою «Агроінженерія» спеціальності 208 «Агроінженерія» денної та заочної форм навчання

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

02-07-07М Шимко, А. В. та Налобіна, О. О. (2024) Методичні вказівки до виконання практичних робіт з навчальної дисципліни «Технічні засоби первинної обробки та зберігання сільськогосподарської продукції» для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня за освітньо-професійною програмою «Агроінженерія» спеціальності 208 «Агроінженерія» денної та заочної форм навчання. [Методичне забезпечення]

[img] Text
02-07-07М.pdf

Download(1MB)

Анотація

Основа створення продовольчого фонду країни – рослинницька та тваринницька продукція, до якої відносять зерно, плоди, овочі, ягоди, молоко, м`ясо тварин, яйця. Тому передбачається підвищувати їх виробництво і розвивати подальшу переробку на продукти харчування. У сучасних економічних умовах агропромисловий комплекс створює інфраструктуру - обробку сільськогосподарської сировини в місцях її виробництва на основі розроблених технологій зберігання та переробки продукції рослинництва та тваринництва. Виконання цих умов дає змогу сільгоспвиробникам: 1) збільшити прибуток від реалізації готової сільгосппродукції; 2) підвищити зайнятість сільського населення; 3) поліпшити кормову базу сільгосппідприємства за рахунок використання відходів і побічних продуктів обробки рослинної та тваринної сировини; 4) знизити транспортні витрати на перевезення продуктів переробки; 5) задовольнити попит місцевого населення на продукти харчування. Міждисциплінарні зв’язки. Вивчення дисципліни базується на знаннях отриманих з таких навчальних дисциплін, як «Моделювання та оптимізація процесів в АПК», «Випробування та управління якістю в АПК», «Сервісне обслуговування та технології ремонту машин і обладнання», а отримані знання будуть використовуватись у подальшому при виконанні магістерської роботи. Вимоги до знань та умінь визначаються галузевими стандартами вищої освіти України. Мета: Полягає у формуванні знань і вмінь у сфері технічних засобів для первинної обробки та зберігання сільськогосподарської продукції рослинного та тваринного походження. Завданнями дисципліни є вивчення: -методик розрахунку обладнання для первинної обробки та зберігання сільськогосподарської продукції; - процесів переробки сільськогосподарської продукції; - будови машин, які використовуються при первинній обробці та зберіганні сільськогосподарської продукції. Детально розглянути кожну одиницю обладнання для проведення механічних і гідромеханічних процесів, детально вивчити принцип роботи, пристрої, а також алгоритм розрахунку таких апаратів на підприємстві. Детально розглянути кожну одиницю обладнання для проведення механічних і гідромеханічних процесів, детально вивчити принцип роботи, пристрої, а також алгоритм розрахунку таких апаратів на підприємстві. У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен знати: - основні поняттями та визначення предмету «Технічні засоби первинної обробки та зберігання сільськогосподарської продукції»; - основне обладнання, яке використовується для переробки сировини тваринного походження; - основне обладнання, яке використовується для переробки сировини рослинного походження; - методології розрахунку технологічного обладнання. вміти: - застосовувати положення системного підходу при розв’язанні задач по підбору та розрахунку обладнання; - вибрати критерій оптимізації та визначити оптимальний режим роботи обладнання для первинної обробки та зберігання сільськогосподарської продукції; - визначати та аналізувати показники, які впливають на ефективність використання обладнання для первинної обробки та зберігання сільськогосподарської продукції. володіти: - знаннями в галузі спеціального технологічного обладнання для переробки тваринної та рослинної сировини на харчових і переробних підприємствах.

Тип елементу : Методичне забезпечення
Ключові слова: 02-07-07М, технічні засоби первинної обробки, зберігання сільськогосподарської продукції
Шифр: 02-07-07М
За видами робіт: Практичні (семінарські) заняття
Тематики: Шифр галузі знань > 20 Аграрні науки та продовольство
Шифр галузі знань > 20 Аграрні науки та продовольство > 208 Агроінженерія
Підрозділи: Навчально-науковий механічний інститут > Агроінженерії
Користувач, що депонує: libr_1 Г. Д. Колюхова
Дата внесення: 26 Вер 2024 10:01
Останні зміни: 26 Вер 2024 10:01
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/30755
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року