АНАЛІЗ СПОСОБІВ ВИЛУЧЕННЯ ТА ФРАКЦІОНУВАННЯ СИРОВАТКОВИХ БІЛКІВ

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

Коробчук, С. В. (2025) АНАЛІЗ СПОСОБІВ ВИЛУЧЕННЯ ТА ФРАКЦІОНУВАННЯ СИРОВАТКОВИХ БІЛКІВ. Студентський вісник НУВГП (1(24)). с. 173-179.

[img] Text
Вип.1(24)2025_Коробчук С.В._с.173-179.pdf

Download(312kB)

Анотація

В роботі наведено результати теоретичних досліджень щодо основних способів вилучення та фракціонування сироваткових білків. Зокрема запропоновано розглядати усі способи у розрізі поділу на дві основні групи – процеси перетворення та процеси розділення. Проведено аналіз відповідних літературних джерел, серед яких статті з видань, що входять до наукометричної бази даних «Scopus», а також відповідна науково-технічна література. Встановлено, що з метою ефективного фракціонування сироваткових білків потрібно забезпечувати комбінування способів перетворення і розділення. Водночас ідентифіковано способи, які забезпечують високий рівень фракційності вилучення білків, зокрема іонний обмін.

English abstract

This work presents the results of theoretical studies on the main methods of whey protein extraction and fractionation. Particularly, it is proposed to consider all methods in the context of dividing them into two main groups – transformation processes and separation processes. An analysis of relevant literature sources was conducted, including papers from journals included in the Scopus scientometric database, as well as relevant scientific and technical literature. It was shown that in order to effectively fractionate whey proteins, it is necessary to combine methods of transformation and separation. At the same time, the methods that provide a high level of fractionation of protein extraction, in particular, ion exchange, have been identified.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: молочні стічні води, молочна сироватка, компоненти молочної сироватки, переробка молочної сироватки, сироваткові білки, dairy wastewater, whey, whey components, whey processing, whey proteins
УДК: 637.1/.3
Бібліографічний опис: Коробчук С. В. Аналіз способів вилучення та фракціонування сироваткових білків / С. В. Коробчук // Студентський вісник НУВГП : зб. наук. праць. - Рівне : НУВГП, 2025. - С. 173-179.
Тематики: Видання університету > Студентський вісник НУВГП > 2025
Видання університету > Студентський вісник НУВГП > 2025 > Випуск 1
Видання університету
Користувач, що депонує: С. Й. Гипчинська
Дата внесення: 23 Вер 2025 10:29
Останні зміни: 23 Вер 2025 10:29
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/32774
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року