Титечко, А. Т. (2024) ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ ТА ЗАХИСТУ СПОЖИВАЧІВ НА ПРИКЛАДІ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ У РІВНЕНСЬКІЙ ОБЛАСТІ. [Другий (магістерський) рівень освіти]
|
Text
Титечко А. ДСз_2024.pdf Download(3MB) |
Анотація
Виконав: студент 2 курсу, групи ДСз-21м спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» освітньої програми «Державна служба» Титечко Анатолій Тарасович Державне регулювання безпечності харчових продуктів нині не відповідає вимогам СОТ, і більшість країн світу її не визнають. Існування та застосування інструментів регулювання, які є застарілими значно підриває експортний потенціал України, понижує конкурентоспроможність її аграрної галузі, в тому числі і харчової. Відтак, наразі Україна експортує продукцію тваринництва лише до певного кола країн (переважно це країни СНД та Африки), а експорт молочної продукції до ЄС та інших розвинених країн становить не більше 11,6 % її загального експорту. Наявна система регулювання безпечності харчових продуктів призводить до того, що підприємства несуть необґрунтовані витрати, однак це не гарантує вищих, ніж будь-де, показників здоров’я наших громадян та їхньої безпеки. Пріоритетним у світі принципом, як зазначається у відповідних положеннях СОТ та Комісії з Кодексу аліментаріус, є те, що «такі системи не повинні обмежувати торгівлю більше, ніж це потрібно для досягнення необхідного рівня захисту».
| Тип елементу : | Другий (магістерський) рівень освіти |
|---|---|
| Тематики: | Наукова робота студента |
| Підрозділи: | Навчально-науковий інститут економіки та менеджменту > Менеджменту та публічного врядування |
| Користувач, що депонує: | В. Є. Перелигіна |
| Дата внесення: | 15 Жов 2025 06:17 |
| Останні зміни: | 15 Жов 2025 06:17 |
| URI: | http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/33917 |
![]() |
Перегляд елементу |
Завантажень
Завантажень за місяць протягом останнього року


Статистика завантажень
Статистика завантажень