Методичні вказівки до виконання практичних та самостійних робіт з освітньої компоненти «Іноваційні технології зберігання та переробки продукції рослинництва» для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня за освітньо-науковою програмою «Агрохімія і грунтознавство» спеціальності 201 «Агрономія» денної та заочної форми навчання з елементами дуальної освіти

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

05-01-228М Мороз, О. С. (2023) Методичні вказівки до виконання практичних та самостійних робіт з освітньої компоненти «Іноваційні технології зберігання та переробки продукції рослинництва» для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня за освітньо-науковою програмою «Агрохімія і грунтознавство» спеціальності 201 «Агрономія» денної та заочної форми навчання з елементами дуальної освіти. [Методичне забезпечення]

[img] Text
05-01-228М.pdf

Download(1MB)

Анотація

Плоди та овочі при зберіганні «живуть» за рахунок накопичених ними в процесі вегетації енергетичних і поживних речовин. Тому основний принцип тривалого зберігання плодоовочевої й іншої соковитої продукції рослинництва зводиться, насамперед, до максимально можливого гальмування втрати вологи й поживних речовин на дихання самими об'єктами зберігання. Використання різних способів і засобів хімічного впливу (наприклад, обробка хлористим кальцієм, метабісульфітом калію й іншими препаратами) і фізичного (наприклад, сушіння цибулі й часнику, витримка лікувального періоду картоплі), дають можливість застосовувати їх як для частки, так і для комплексного впливу. Техніко-економічний аналіз всіх досліджених систем зберігання різних охолоджених плодоовочевих культур й іншої соковитої рослинної сировини показує, що не всі методи зберігання економічно рівноцінні. Так, зберігання в РГС або в середовищі з ультранизьким вмістом кисню (система УНК) вимагають герметизації сховищ і додаткових, крім холодильних установок, технічних засобів для одержання азоту, вуглекислоти або інших засобів обробки продукції.

Тип елементу : Методичне забезпечення
Ключові слова: 05-01-228М, іноваційні технології зберігання, переробка продукції рослинництва
Шифр: 05-01-228М
За видами робіт: Практичні (семінарські) заняття, Самостійна робота
Тематики: Шифр галузі знань > 20 Аграрні науки та продовольство > 201 Агрономія
Підрозділи: Навчально-науковий інститут агроекології та землеустрою > Агрохімії, ґрунтознавства та землеробства
Користувач, що депонує: libr_1 Г. Д. Колюхова
Дата внесення: 16 Лют 2023 13:09
Останні зміни: 16 Лют 2023 13:09
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/25341
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року